[ OUD SESAM ]

Oud Sesam band - recente persfoto

VRIJDAG
21:15UUR

ORIGINELE BANDLEDEN SESAM BRENGEN OUDERWETS AVONDJE 70’s EN 80’s MUZIEK

Na ruim 40 jaar keert Sesam terug naar Spierdijk! Terug naar het dorp waar het allereerste optreden plaatsvond én de bandnaam is ontstaan. Na meerdere repetities werd de groep in juli 1975 voor het eerst gevraagd om op te treden op bouwvakborrel bij de familie Wijte. Wel moest er natuurlijk nog even een bandnaam komen. Shazam, een titelnummer van The Shadows, werd bedacht en telefonisch doorgegeven. Eenmaal bij de bouwvakborrel aangekomen bleek met bierviltjes de naam SESAM op zwart bouwplastic gespeld. Oeps, verkeerd verstaan. Maar ach, Sesam was ook geen slechte naam dus werd deze naam maar aangehouden.

Het optreden in Spierdijk bleek de start van vele optredens. Eigen nummers werden opgenomen, de fanschare werd groter en het aantal optredens groeide jaarlijks. De steeds maar groeiende populariteit maakte de bandleden in 1979 zelfs beroepsmuzikanten. In deze periode eindigde het aantal optredens jaarlijks ruim boven de 100!

Na nog vele succesvolle jaren en een aantal wijzigingen in de samenstelling treedt het ‘Oude’ Sesam de laatste jaren nog sporadisch op. De organisatie van ReMind The Gap is dan ook bijzonder trots dat het (Oud) Sesam op vrijdag 19 mei 2017 in originele bezetting in Spierdijk mag verwelkomen! Verwacht op ReMind The Gap nummers van onder andere Fleetwood Mac, The Doors, Focus, Jefferson Airplane en Earth & Fire.

 

Na ruim 40 jaar terug in Spierdijk