[ MELLE DE BOER ]

ZONDAG
16:00-16:45

Wonderbaarlijk mooie muziek

Melle de Boer heet-­ie; hij schrijft, schildert en maakt bovenal wonderbaarlijk mooie muziek. De Haagse songwriter heeft zijn sporen lang en breed verdient met Smutfish en Henk & Melle. Nu komt hij samen met Suzanne Ypma naar ReMind The Gap.

Begin dit jaar heeft Melle de Boer het album ‘Temporary Bandage’ uitgebracht en is zeer goed ontvangen. Om een indruk te schetsen wat je 16 september kan verwachten hier enkele quotes uit recensies:

“Melle komt samen met Suzanne Ypma (bekend van Woof! Woof! Ridicule tevens compagnon van De Boer) het podium op, hangt zijn gitaar om de nek en begint het, met flageoletten gesierde, intro van ‘Texas Shaped Guitar’ te spelen. Een vlaag kippenvel waait door de zaal. Het lied vertelt een verhaal, zoals een countrysong betaamt, maar het is ook klein, breekbaar en oh zo mooi. Bij het tweede nummer ‘Roof Above My Head’ worden de eerste tranen weggepinkt in het publiek. Met open mond staat iedereen te kijken.” – (3voor12)

Melle's typische americana-zang met snik en de kraakheldere stem van Suzanne, maakt het geheel een genot om mee te maken - 3voor12

“Instrumenten worden door het tweetal niet gespeeld maar gebruikt om de liedjes in te kleuren. Personages in de teksten krijgen zo een duwtje in de rug, een hart onder de riem. Drums roffelen op en neer, een gitaar strijkt waar nodig de plooien glad en af en toen ontsnappen er excentrieke geluidjes uit een soort van synthesizer. Telkens gaat er een zekere onbevangenheid uit van muziek, zang en teksten. Net niet te zwaar op de hand, net niet te lichtvoetig. Juist daarom bevat deze plaat zoveel persoonlijkheid en karakter.” – (tpook.nl)

Het mag duidelijk zijn; het optreden van Melle de Boer belooft een bijzonder optreden te worden, mis dit dus zeker niet!