[ TIM DAWN ]

ZONDAG
17:0017:45

Meester in de muziek

Tim Dawn rondde met verschillende prijzen zijn rechtenstudie af en was hard op weg naar een PhD en het grote geld. En toen… viel hij voor de muziek. Reizend door Australië en Nieuw- Zeeland, gewapend met een handvol liedjes en een gitaar, voelde hij zich vrijer dan ooit. Terug in Nederland zegde hij zijn baan op en verhuisde hij naar een kinderboerderij annex oud-Hollands molenerf in hartje Utrecht, waar hij aan zijn muziek werkt en het erf beheert.

Als je goed luistert, hoor je die combinatie terug in zijn ambachtelijke maar moderne indie pop: de rust van het leven tussen de varkens en schapen en de rusteloosheid van de stad. Met zijn oprechte muziek en stemgeluid doet hij denken aan artiesten als James Bay, Hozier en Coldplay.

Sodemieter, wat snaarstrak zeg, niet te geloven - Paul Rabbering (NPO2)

Debuut-EP ‘Up’ en single ‘Lighthouse’ leverde Tim Dawn een succesvolle Popronde op en de nodige airplay op o.a. NPO Radio 2 en 3FM. Daarnaast mocht hij voor- en naprogramma’s verzorgen van o.a. Harry Styles en Voice-winnaar Jim van der Zee. Voor zijn nieuwe werk dook hij terug de studio in. Het resultaat mag er zijn! Single ‘Walking On A Wire’ werd een regelrechte hit: NPO Radio 2 Topsong die inmiddels 600.000 keer is gestreamd op Spotify.

Advocaat is hij niet meer geworden. Meester in de muziek daarentegen…